Stemwijzer op basis van waarden | Provinciale Statenverkiezing 2015

Provinciale Statenverkiezing 2015

Politiek gaat over waarden, welke waarden vind jij belangrijk?
Ontdek wat voor persoon je bent en op welke politieke partij mensen zoals jij stemmen.

Vul hier je postcode in:
Uitkomst van de test
Na het invullen van de test krijg je te zien bij welke ‘leefstijlgroep’ van de Nederlandse bevolking je het meest aansluit. Ook krijg je te zien op welke politieke partij(en) deze leefstijlgroep bij de Provinciale Verkiezingen 2015 vaker zegt te gaan stemmen dan de rest van de bevolking. Dat zijn niet per se de partijen waar deze groep het vaakst op zegt te gaan stemmen: het gaat alleen om partijen waar de groep relatief vaak op zegt te gaan stemmen. Met andere woorden: de politieke partijen die typisch zijn voor deze groep. De uitkomsten van de test zijn alleen bedoeld om inzicht te geven en bevatten geen advies om op een bepaalde partij te stemmen.

Welke partijen doen mee?
Omdat de test alleen de typische politieke partijen laat zien per leefstijlgroep, komen niet alle partijen aan bod in deze test. Afhankelijk van de leefstijlgroep die uit de test komt, worden een of meer van de volgende partijen getoond:
De uitkomsten van de test bevatten geen afzonderlijke regionale partijen, alleen de categorie ‘Een regionale partij’.

Bronnen
De profielen van de leefstijlgroepen en de politieke partijen waarop zij relatief vaak zeggen te gaan stemmen, zijn gebaseerd op de volgende twee onderzoeken:
Privacy
StemPunt/Motivaction houdt zich strikt aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Uw antwoorden blijven te allen tijde anoniem.